Dakpannen onderhoud & vervangen

Dakpannen zijn bij iedereen wel bekend. Vrijwel iedereen met een schuin dak (ook wel hellend dak genoemd) heeft dakpannen op hun dak liggen. Mensen met een plat dak hebben vaak een andere materiaal op het dak liggen, bijvoorbeeld bitumen of EPDM. Dakpannen zijn werkelijk in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar.

dakpannenZe kunnen uw woning een nieuwe uitstraling geven of uw woning er weer fris uit laten zien van buitenaf. Dakpannen vervangen is iets dat niet vaak gebeurd hoeft te worden. Gemiddeld gaan dakpannen ongeveer 30 jaar mee. Soms nog veel langer. Als u de dakpannen laat vervangen kunt u dus zeker weer een tijd vooruit. De investering is voor langere tijd.

Vervangen

Als u de dakpannen voor uw woning wilt laten vervangen, dan is het dus belangrijk om eens te kijken naar de mogelijkheden. Vaak kan een dakwerkers bedrijf u een aantal voorbeelden laten zien. Maar natuurlijk speelt ook de prijs voor veel mensen een rol. De prijs voor de dakpannen kan ook een belangrijke rol vervullen voor welk type u precies gaat kiezen. De prijs is van een aantal factoren afhankelijk. Meer info bij dakwerken kontich en dakwerken Nijlen voor een goede offerte op maat.

Kwaliteit bepaald de prijs

Het is echter vooral de kwaliteit van de dakpannen die de prijs omhoog krikt. Een duurdere dakpan is over het algemeen duurder om te maken (de materialen zijn duurder), maar dit maakt de dakpan ook beter bestand tegen invloeden van buitenaf en de levensduur zal hierdoor ook stijgen. Een hogere investering zorgt over het algemeen dus voor een langere levensduur. Maar ook de kleur van bepaalde dakpannen kan hem iets duurder maken.

Als u de dakpannen laat vervangen door een professioneel dakwerken bedrijf dan is het ook mogelijk om direct een dakraam te laten plaatsen. Veel mensen vinden dit prettig, het zorgt er namelijk voor dat er op de zolder verdieping veel meer licht te vinden is. Dit maakt de kamer breder inzetbaar. Informeer bij uw dakwerken bedrijf naar de mogelijkheden. Meer info over bijvoorbeeld dakwerken Brecht of dakwerken Zoersel vind u op het internet.

FacebookTwitterGoogle+Share